VENICE CARNIVAL 2012

Ahojte,
tak konečne som sa poriadne vyspala a môžem sem konečne pridať nejaké tie fotky :-)
Celá cesta trvala asi cca 11hod. a plavba loďou trištvrte hodinku. Takže si asi viete predstaviť aké som mala dolámané nohy..ešte teraz mám poriadnu svalovicu. Našťastie v Benátkach nebola žiadna potopa a ani nepršalo.Práve naopak. Mali sme nádherné slnečné počasie s 10°C nad nulou..príjemná zmena :-)
Všade krásne masky, ktoré boli bohato zdobené. No odfotiť si ich chcelo poriadnu trpezlivosť a to ani nebudem hovoriť o tom koľko som musela čakať kým som chcela spoločnú fotku. Všade masa ľudí, z každého kúta sveta (ešteže sme tam prišli skoro ráno, mohla som si aspoň chvíľku vychutnať prázdne Benátky :-)..Ceny za suveníry neboli až také tragické ako za jedlo a nápoje..za jednu kávu a malý vínový likér som zaplatila 7€..ale aspoň sme si mohli hneď odskočiť na WC lebo samotná cena zaň sa pohybovala všade okolo 1,50€..na hl.námestí prebiehal celý program (prehliadka masiek), ale aj na ostatných malých námestiach. Všade samé škrabošky, masky, kostýmy, skvelá nálada, hudba a straaašne veľa holubov..našťastie ma neoznačkoval ani jeden :-D Na gondole sme neboli, nakoľko sa nám to z finančného hľadiska vôbec neoplatilo..cena za plavbu sa pohybuje okolo 60€, priznám sa, neviem na koľko minút..max. počet osôb je 6..takže na osobu 10€..pekne zarobené peniažky,nie? :-) Je tam veľa uličiek so značkovými handrami (Armani,Versace,Ferrari,..), ale je tam aj pre nás "chudobnejších" H&M, z ktorého som si odniesla dva suveníry..a to slnečné okuliare, ktoré som si musela kúpiť lebo inak by som už asi oslepla a úúúúžasnééé očné tiene (tie farby som hľadala už strašne dlho) takže som naozaj spokojná..škrabošku a také podobné suveníry som si nekupovala, keďže som si ich tam kúpila už pred 3 rokmi..a samozrejme magnetky pre rodinu :-)
Stihli sme ešte aj západ slnka, ale nočné fotenie už nie. Z čoho bol môj priateľ strašne sklamaný, pretože celý čas vláčil statív :-(  A nemohli sme ho využiť ani na spoločné fotografie, lebo by ho určite nejaký šikovný človek v tej madžganici zhodil, takže na romantické fotografie som mohla rovno zabudnúť..nevadí..možno o rok v skorých ranných hodinách :-)

Nejaké to info:
Celý zájazd trval dokopy dva dni (nie 3 dni ako píšu :-) Cena 45€ (v zľave zo shopcity.sk)
Odišli sme v piatok z TT o 20:15 a do prístavu prišli v sobotu ráno okolo 6..hodinku sme čakali v autobuse a do Benátok sme prišli okolo 8:00..
Za lístok na ľoď sme si museli zaplatiť 16€/os. (plavba tam aj späť+využitie liniek po Benátkach), takže za tú cenu ste sa mohli plaviť po Benátkach celý deň..nám sa podarilo aj zablúdiť (ako vždy :-D)
Odchod bol individuálny..no v prístave sme sa mali stretnúť o 18:00..odchod z prístavu Punta Sabbioni na späť na Slovensko bol o 19:00..doma sme boli v nedeľu už o 6:00 ráno..

Celkový dojem je úplne úžasný. Aj napriek tej mase ľudí Vám Karneval v Benátkach vrelo odporúčam! Je to neskutočný zážitok!



Komentáre

  1. úplne prekrásne fotky,je tam veľmi pekne :) škoda že vám nevyšli tie fotky,veľmi ti to pristane

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krásne fotky, veľmi dobre si to rozpisala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Neuvěřitelně krásné fotky, co máš za foťák? :) A 11 hod. Cesty je ještě ok, já jela s rodinou 18 hodin do Chorvatska a to teda bylo něco! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :-)
      je to Nikon D5000..ja som raz cestovala 24 hod. do Grécka..už nikdy v živote!:-D
      tých 11 hod. je maximum :-)

      Odstrániť
  4. úžasné miesto :) a na tých fotkách si krásna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádhera ...ale najviac mi aj tak učarovala tá fotka na ktorej je odfotený ten obytný barák ...alebo dom ...krásne si ho vyfotila tak z dola ...no proste nádhera

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádherné fotky, hned bych tam taky nejraději jela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. skvele fotky, hned by som sla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. pane jo, doufám, že nám vyjde ten maturiťák na téma Benátský karneval :)) všechny ta masky, kostýmy, neuvěřitelná nádhera.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nádherný fotky! Ten západ slunce to je tak krásná fotka že si jí snad stáhnu a dám na tapetu :D:) Úžasná :) Na všech fotkách ti to hrozně sluší. Těším se až aspoň těch 10 stupňů bude u nás :D:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ježišimarja! Takové nádherné fotky, ani navíš, jak ti to závidím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. To muselo být naprosto úžasný :O :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Mam zopar otazok a to zeee.. v tej cene ste mali zapocitanu len cestu? A spat ste tam nespali nie? Cize len jeden den ste mali od rana do vecera na pozeranie pamiatok? Zaujimave je to aj ja by som tak sla :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej..presne tak :-)
      jeden deň pamiatky a jeden deň cestovanie(tam aj späť)
      v cene bolo poistenie a autobus..

      Odstrániť
  13. jeej Taliansko :-) chcem aspoň tých 10 stupňov!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Jéééé vypadá to nádherně! Moc se vám fotky povedly!! :) Ty masky jsou úžasné! I když za tmy by mi přišly asi dost strašidelné :D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Krásné město, krásné fotky a ty jseš samozřejmě taky krásná.:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Nádhera :) mám nový sen → podívat se někdy do Benátek :) úplně mě to okouzlilo :)) a ty jsi opravdu překrásná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. nadherne fotky, uplne si ma navnadila!!! boze vy mate talent na to fotenie, mne by nestacil ani mesiac v Benatkach aby som tolko krasnych fotiek spravila!:D

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ty převleky a masky vypadají úžasně. Celkově celé Benátky miluju a příští rok se tam na karneval musím rozhodně dostat. A si nádherná, děsně ti to na fotkách sekne. ) Slovenky jsou krásné ženy.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. ďakujeme vám :-)
    fotiek je samozrejme viac, ale zo súkromných dôvodov ich sem nechcem dávať..a priateľ bol tiež proti tomu, aby som ho zverejňovala :-D tak som rada, že sa vám páčia aspoň tie čo som povyberala :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Všetky fotky sú nádherné.....vydarené...človek má taký pocit,že je tam s Vami....vžije sa do toho......a Vy s Dodkom Ste krásny pár....sekne Vám to spolu moja drahá......som na Vás pyšná....mám Vás rada..<3

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Benátky jsou nádherné město sice jsme tam nebyla na karneval ale i tak to bylo užasný.Ani mi ty holubi ani nevadí,oni ktomu městu prostě nějak patří:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentáre! :)

Obľúbené príspevky