Starostlivosť o vlasy - Olejčeky


„Vlasy - koruna krásy“ toto prirovnanie pozná už asi každá z vás.  Ale čo s tým, ak vaše vlasy pripomínajú skôr slamu, ako krásne lesklé a zdravé vlasy? Tu je jednoduchá odpoveď: olej. Je to výborná prvá pomoc pre poškodené a namáhané vlasy. Ak si vlasy často fénujete, žehlíte alebo kulmujete, táto malá (ale s veľkým účinkom) vecička by vo vašej  zbierke určite nemala chýbať :). 

V mojej zbierke sa nachádzajú takéto olejčeky štyri. Dá sa povedať, že všetky spĺňajú to najdôležitejšie. Samozrejme každá máme iný typ vlasov, takže to, čo mne vyhovuje,  môže vám práve naopak prekážať. Ja mám vlasy jemné so suchšími končekmi, ktoré si oleje priam až žiadajú, a to najmä teraz v zime, kedy vlasy najčastejšie zaťažujem fénovaním. Pozor si treba dávať na ich samotnú aplikáciu. Nemali by sa nanášať na celú dĺžku vlasov, hlavne ak sa vaše korienky rýchlo mastia, vtedy by sa mali aplikovať len priamo na zničené konce - končeky vlasov. Najlepšie je olej zohriať trením rúk a až potom ho nanášať na vlasy. Taktiež je to výborný zápasník s elektrizujúcimi vlasmi. Stačí pár kvapiek a vlasy sa dostanú opäť do normálu. Ak vám nevyhovujú chemicky upravené olejčeky, môžete si vlásky uzdravovať aj po domácky vyrobenými zábalmi. Najlepšie na zničené konce je argánový, kokosový, olivový olej, olej z hroznových jadierok, tea tree olej, olej z jadierok granátového jablka a amla olej. 

Väčšinou sa dáva to najlepšie až na koniec, no ja, práve naopak, odštartujem celý tento článok hneď tým (pre mňa) najlepším olejčekom :)




A tým je olej Swedish Spa Beauty Oil od Oriflame. Ešte ste o ňom nepočuli? Veľká chyba! :) Ide o viacúčelový zjemňujúci a vyživujúci olej, ktorý sa dá použiť tak ako na vlasy, tak aj na telo a dokonca je skvelý aj na masáže!  Ja osobne som si ho kúpila hlavne kvôli tým masážiam, ale používam ho aj na vlasy a aj na telo, je vynikajúci na suché ruky. Už teraz si viem predstaviť, aký úžasný bude v lete na opálených nohách, pretože sa pokožka po ňom krásne leskne :). Má zaujímavú kombináciu vôní (pre niekoho možno až moc aromatickú) zázvoru, kokosu a sladkých mandlí. Už hneď po prvej aplikácii sú vlasy hebkejšie a lesklejšie (to isté aj na pokožke). Veľmi sa mi páči flakón s praktickým šrobovacím uzáverom, vďaka ktorému olej môžete kľudne a bezpečne nosiť aj v kabelke počas celého dňa. Vlasy nezaťažuje, ani nemastí (ak ho nenanášate priamo ku korienkom). Má úžasných 150 ml za skvelú cenu! 

Cena: 4,40 Eur
Objem: 150 ml. 
Kúpila by som si ho ešte raz? Jednoznačne áááno! :)




Mojim druhým najobľúbenejším olejom je L´Oréal - Elséve Hodvábny olej pre každý typ vlasov. Milujem ho nie len pre jeho vzhľad, ale najmä  pre jeho nádhernú vôňu, ktorá pripomína skôr parfém. Za jeho omamnú vôňu môžeme poďakovať najmä týmto šiestim vzácnym kvetom: lotos, sedmokráska, tiare, harmanček, ruža, ľan. Má nádherný sklenený flakón so zlatým dávkovačom - pumpičkou, ktorá mu dodáva luxusný vzhľad. Táto praktická pumpička sa ľahko zatvára jej otočením do opačnej strany. Mám ho už asi cca mesiac a minula som z neho len 2 cm. Málo ho používam? Nie. Má skvelých 100 ml a na jedno použitie stačí jedna-dve kvapky! Vlasy vôbec nezaťažuje a má všestranné použitie: 1. na suché vlasy pred fénovaním, 2. na oslabené končeky, 3. počas dňa pre sviežosť účesu, 4. ošetrujúca kúra (olej sa aplikuje na mokré vlasy a na pol hodiny sa zabalia do nahriateho uteráka, nakoniec sa vlasy opláchnu studenou vodou, 5. pred farbením vlasov - pred umývaním vlasov. Ja ho používam po každom umytí vlasov, pretože ich skvele rozčesáva a zanecháva ich jemné. Taktiež niekedy len tak, keď mi elektrizujú alebo len pre vôňu :) Dokonca tento olej obsahuje aj UV filter, čo som u ostatných zatiaľ nevidela, takže zato má u mňa veľké plus. 

Cena: 6-8 Eur.
Objem: 100 ml.
Kúpila by som si ho ešte raz? Určite áno, aj keď si myslím, že toto balenie mám asi na doživotie :D


Tretím olejčekom je už dávno známe sérum od Avonu. Bol to môj prvý olej, ktorý som si kedy kúpila, a toto balenie mám už ako tretie v poradí. Patrí medzi moje stálice, ktoré nemienim prestať používať, len ho nemôžem používať dennodenne kvôli jeho vôni. Už som z nej veľmi prevoňaná..má takú „šampónovú“ vôňu :D Vlasy nezaťažuje, dobre ich rozčesáva a tiež na jedno použitie stačia jedna-dve kvapky. Už po prvom použití sú vlasy hebkejšie a majú vysoký lesk. Taktiež sa dá všestranne využiť, či už na na suché vlasy pred fénovaním, na oslabené končeky alebo len tak počas dňa pre sviežosť účesu. Čo sa mi však nepozdáva, je cena. Ak nie je práve v akcii, tak si myslím, že 7,80 € je dosť za 30 ml objem. Za takú cenu by som prijala väčšie množstvo oleja.

Cena: 7,80 Eur.
Objem: 30 ml.
Kúpila by som si ho ešte raz? Áno.






A ako posledným olejčekom na vlasy je Balea Repair Anti-spliss Serum. Je to olej, ktorého obal naše oči veľmi nenadchne, ale ani neurazí. Doteraz ho mám skoro plný. Ani neviem, prečo som si ho vlastne kupovala..asi len zo zvedavosti a kvôli cene :D. Je to úplne obyčajný olejček na vlasy, ničím výnimočný. Končeky vlasov naozaj uhladzuje, takže pre menej náročných si myslím, že je postačujúci. Vôňa je nevtieravá, taká obyčajná olejčeková :D Ale veľké plus má u mňa jeho mini cestovné balenie, ktoré sa zmestí do každej kabelky. Tiež má praktický pumpičkový dávkovač, s ktorým si nanesiete potrebné množstvo oleja. Cena je primeraná k výrobku. Má avšak jednu nevýhodu. A tou je hustota. Tento olejček je veľmi hustý a dajú sa ním veľmi ľahko zamastiť vlasy, tak opatrne s dávkovaním :)

Cena: 2,95 Eur.
Objem: 30 ml.
Kúpila by som si ho ešte raz? Asi určite nie. Radšej si priplatím a kúpim niečo viac kvalitné a voňavé :)


Ako ste na tom vy a olejčeky? Tiež si bez nich už neviete predstaviť život? :)
Aký je váš najobľúbenejší?
Teším sa na vaše komentáre :*
Mia

Komentáre

  1. Jo, bez olejíčku bych také už nedala ani ránu. je neskutečné, co s vlasy dokáže. Já používám produkt přímo z kadeřnictví :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež by som rada chcela jeden z kaderníctva..len je dosť drahý, zatiaľ moje vlasy nie sú nejako extra zničené, takže by to bola pre mňa zbytočná kúpa..tieto drogériové mi zatiaľ postačia :)

      Odstrániť
  2. L´Oréal mám také a je vážně skvělý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja mam z tvojej kolekcie len ten z Avonu.. a bola som nadmieru spokojna pokedy som si nepozrela zlozenie.. vela silikonov to ma.. bola som z toho zklamana..

    Dievcata pozyvam vas na GIVEAWAY o clip in vlasy 60 cm a Dermacol vyrobky: TU
    Dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. teraz si mi dala chrobaka do hlavy...uz dlho rozmyslam nad nejakym olejom...mam doma sice kokosovy...ale ten pouziva najma moja mama...zaujala ma aj jeho vona...planujem ho pouzivat hlavne na telo,takze silno rozmyslam,ze si ho objednam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Olejček používam ozaj len do končekov, inak by som mala hneď zamastené vlasy. Momentálne mám z AVON-u ten s argánovým olejom a som spokojná. Končeky sú také uhladenejšie, neelektrizujú a aj sa mi tak neštiepia, ako keď som tento olejček nepoužívala. Čiže kúpila by som si ho opäť. Ten z AVON-u, ktorý je v tvojom článku, používa moja sestra a je tiež spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Inak ja mam vsetky co mas ty + este Macadamia Hair a ten je skvostny! Vsetky su vynikajuce len ja si myslim ze super je aj ta Balea ja mam zo zlatej edicie pre suche a znicene vlasy a ten olejcek je praveze dost iny - ma akoby silikonovu konzistenciu je hustejsi a vonia nadherne ako kokos vanilka :) Cize ja by som aj tomu dala kludne plny pocet bodov :)

    Inak ak ťa trápi akné možno ťa poteší môj príspevok o výrobku, ktorý nielen super kryje ale aj lieči: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/03/recenzia-sebium-al-korektor-bioderma.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nehovorím, že ten z Balea je zlý, to čo má spĺňať spĺňa, len ma proste nijako nazaujal..či už sa to týka vône alebo dizajnu..asi som moc náročná :D

      Odstrániť
  7. Skvělý článek, já mám doma taky pár olejíčků na vlasy a zatím jsem nejvíc spokojená s Repair oil od Balei (v takovém hnědém balení), který mě stál cca 90,- :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja používam zatiaľ masky na vlasy, ale mám kúpený olej - samozrejme od Avonu, tak skúsim, bo ja si veľa fénujem, mám rozštiepené končeky a nechce sa mi kaderníčke :-D Ale používam šampón s marockým argánovým olejom a je úžasný a majú aj olej :-)A tá cena pre ten Avon výrobok je moc, býva v akcii často ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Endžííí..ty ho máš kúpený a nepoužívaš ho?!:D trdlo..šak to je najlepšia vec pre vlasy :D tak honem do toho!:D

      Odstrániť
  9. Já používám olejíček od oriflame a je taky super :) na suché konecky vlasu, roztřepené konečky atd :)

    http://style-and-smile.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Oleje jsem na vlasy ještě nezkoušela, takže bych se na to měla asi vrhnout!:D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Já jsem teda zkoušela jen ten od Baley, ale hrozně mi umastil vlasy :( Nakonec mi nejlépe vyhovují tekuté krystaly Black nebo tekuté hedvábí od Biosilk :)

    http://anesagill.blogspot.com



    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ja som používala len kokosovy olej ako masku pred umytím vlasov ale nedavno som dostala vzorku mythic oil od loreal a neviem si ho vynachvalit. Jedna vzorka mi vydrzala na aspon 6 pouziti tak som nevahala a objednala cele balenie. Baleu som skusala a ziaden efekt na koncekoch som nepostrehla ale este som nemala nic od balei s cim by som bola spokojna.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. veľmi pekný článok, aj ked ja olejčeky na vlasy nepoužívam ,, neviem akosi som ešte nenašla taký ktorý by mi vyhovoval

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ten od Oriflame jsem dostala minulý rok k narozeninám a nejvíc ho používám na mytí :D jsem líná se po koupeli mazat a tak použiju na mytí tenhle olej a je to :) nejlepší je na oholené suché nohy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. takýto post som už dlhšie potrebovala, ja zatiaľ používam iba lesky na vlasy..olejček som zatiaľ žiadny neskúšala..určite sa pozriem po tom od Loreal počula som naň dosť chválu :)

    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Olejček z Oriflame mám aj ja a tiež si ho neviem vynachváliť. Bohužiaľ mi trošku vadí vôňa zázvoru. Taktiež tento olej používam aj na strie. Mám po schudnutí jemnejšie v oblasti bokov a rada si ich natieram práve týmto produktom. Dokonca som zaznamenala aj ich zjemnenie :))

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ja používam olejček Toujours. Odporučila mi ho moja kaderníčka a nie je ani taký dráhy na to že je z kaderníckych potrieb. 6€ za 100 ml a ma úžasnú cukrikovu vôňu. Vrelo odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ja osobne používam bio olejčkeky aj na clip in vlasy , čo som si predčasom kúpila

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentáre! :)

Obľúbené príspevky