My Workout Plan


Krásnu stredu všetkým!

Dnes tu mám pre vás tipy na domáce cvičenia a zdravé stravovanie sa! 
Pred Vianocami som začala pravidelne cvičiť a zdravšie sa stravovať a musím povedať, že už po mesiaci vidím výsledky. Ja bohužiaľ priberám najviac v bokoch a na zadku a moje sedavé zamestnanie mi tiež v tom veľmi nepomáha :P


Z jedálnička som úplne vylúčila pečivo, čipsy som nahradila slnečnicovými jadierkami a začala viacej piť bylinkové čaje, denne min. 2l vody a jesť veľa zeleniny a ovocia. Počuli ste už o Paleo strave? Ak nie, TU sa dozviete viac. Podľa mňa je to, ako píše Fitštýl - najlepší výživový smer v dnešnej dobe! V skratke - je to nutričný prístup, daný geneticky od našich predkov...čiže jete to, čo oni v ich dobe: mäso, vajíčka, plody mora, ryby, zeleninu, ovocie, orechy, kokosový a balzamikový olej, a dochucovadlá ako morská soľ, jablčný ocot. A tabu sú samozrejme: obilniny, strukoviny, škroby (zemiaky), mlieko a mliečne výrobky, sladkosti, soľ, rafinovaný cukor, spracované oleje (slnečnicový), margaríny a alkohol. Samozrejme nie vždy sa mi to podarí dodržať. Cez víkend si rada zájdem na pizzu, spravím Dolce gusto drink, alebo si dám kúsok čokoládky :) Ale snažím sa to dodržiavať aspoň cez ten pracovný týždeň.

(weheartit.com)

Pred Vianocami som prvýkrát na svojej váhe videla 60kg a tak som sa rozhodla, že sa chcem vrátiť k svojej pôvodnej váhe 55kg. Zatiaľ sa mi to podarilo zhodiť na 57kg. Ja ani nechcem nejako extra schudnúť, pretože som vysoká (178cm), len som potrebovala posilniť svalstvo, zmenšiť boky, vyrysovať brucho, zmierniť celulitídu a znížiť cholesterol, ktorý som mala po krvnej kontrole nie veľmi potešujúci. A myslím si, že táto Paleo výživa je na to úplne ideálna :)

Nové číslo Fitštýlu


Obľúbené cviky na zadok a stehná:


Obľúbené cviky na brucho a boky:

 

Najviac sa teším na jar, kedy môžem znovu začať behať s mojím Dastulákom :) A ak sa neviete dokopať k domácemu cvičeniu, tak to spravte ako ja..zapnite si obľúbený seriál alebo dlhšie video na youtube a uvidíte, že to pôjde raz dva :) V práci sa snažím spraviť párkrát drepy a behať po schodoch :D Aj s takýmito maličkosťami sa dá dopomôcť k zdravému životnému štýlu :) Začiatky sú najťažšie, ale potom si na to tak zvyknete, že keď jeden deň nebudete cvičiť, tak vám to bude strašne chýbať..uvidíte :) A veľmi dôležité je, neurčiť si dátum odkedy začnete cvičiť, ale musíte s tým začať hneď ako si to poviete!:)
Ako si udržujete postavu vy? Držíte nejakú špeciálnu diétu? Aké sú vaše obľúbené cviky?
Teším sa na vaše skúsenosti a tipy!
Krásny zvyšok dňa!

Komentáre

  1. Ja cvičím najradšej doma, vyberiem si vždy nejaké cvičenie od Jillian Michaels, Blogilates (youtube), alebo Tone It Up (youtube), podľa nálady :) Snažím sa cvičiť aspoň 3-krát týždenne a celkom sa mi to darí, ale s jedením je to už trochu horšie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na to jedenie si tiež zvykneš :)) ja cvičím 6x do týždňa, iba v nedeľu nie..vtedy si to vynahradím vonku s Dastom :)) a vďaka za tipy ;)

      Odstrániť
  2. Miuuuuuuuš úplne som na tom rovnako čo sa čísel týka aj stravy, ako keby som o sebe čítala.. akurát že som začala až po vianociach :) a keď sa mi nechce cvičiť tak aspoň hodinu tancujem ( zo včera mám pluzgiere na chodidlách) :D :D úplne sa smejem že mi hovoríš z duše :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej..to fakt? :D super..mám dvojča..hehe ;)))

      Odstrániť
  3. Taky jsem začla cvičit a velice mě to začlo bavit :)) Taky mám v plánu běhat na jaře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super príspevok, Mia ! :-))
    ja rada behám a cvičím doma rozne workouty a planujem začať cvičiť častejšie a pravidelnejšie :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. super článok, trošku motivácie nikdy nie je na škodu :P ja som začala opäť po Vianociach a najbrutálnejšie cvičenie, ktoré ma dokáže dostať do formy už za týždeň a stále sa k nemu vraciam je cvičenie so Cindy Crawford... kto si chce dať dobre do tela tak fakt odporúčam :D a garantujem výsledky..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) určite sa na jej videá mrknem..vďaka za tip ;)

      Odstrániť
  6. Ja sa dostávam do štádia bez pečiva, veľmi inšpirujúci článok, obrázky a tie videá sú super, podobné cviky cvičím aj ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. chcela by som mať tvoju výšku :) inak ked vylučiš pečivo pôjde to dole ľahko, ja nejem už asi rok žiadne pečivo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jej..tak dúfam, že mi to tiež vydrží minimálne ten rok :) a ak sa mám priznať..tak mi pečivo vôbec nechýba..oveľa viacej mi na miesto neho chutí zelenia..tá sa dá skombinovať fakt s hocičím :)) a ty máš úplne brutálnu postavu..keď z toho, že rok neješ pečivo, tak sa už teraz teším na výsledky :D ;)

      Odstrániť
    2. ja som obmedzila viac vecí .. stále som taktúto postavu nemala, je za tým kopa odopierania si ale teraz som si už úplne zvykla na takýto zdravý životný štýl a neviem si predstaviť jesť napr. pečivo,cestoviny, sladkosti.. :D

      Odstrániť
  8. Presne, ako hovoríš - je ťažké začať cvičiť, ale keď raz človek začne...:) Asi najlepšiu zmenu, akú som kedy vo svojom jedálničku urobila je, že som prestala jesť pečivo (čím netvrdím, že si ho raz za čas nedám, ale ide skôr o krízovú situáciu, keď sa nedá inak). Fungujem takto asi od leta a nechcem tu rozoberať tráviace výhody, ktoré to so sebou prinieslo :D Day By Day

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-D :-D presne..viem o com hovoris :-D tiez si ho dam len vtedy ak to nejde inak :-)

      Odstrániť
  9. ahoj :) teraz som zavítala na tvoj blog - páči sa mi :) a ohľadom cvičenia (keďže neviem o tebe zatiaľ nič som tu prvýkrát) ak máš iPhone odporúčam ti stiahnuť PumpUp aplikáciu je zadarmo a úplne ju zbožňujem :) sama si navolíš svoje ciele a tak, "vyrobí" ti to cvičenie a môžeš sa do toho pustiť :) dúfam že to skúsiš je to super :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentáre! :)

Obľúbené príspevky