Balea vs. Garnier


Ahojte

Už dávnejšie som dostala na testovanie od zn. Balea Zmatňujúci denný krém na zakrytie pórov a vrások, resp. "napodobeninu" Perfect blur od Garnier. A keďže som mala možnosť vyskúšať oboje..rozhodla som sa, že sa s vami podelím o moje dojmy a skúsenosti, a hlavne teda rozdiely medzi týmito dvomi krémami.

Ako prvé musím na rovinu povedať, že sa recenzia na krém od Balea nebude niesť vo veľmi pozitívnom duchu. Dlho som rozmýšľala, či túto recenziu vôbec napíšem..nechcem zn.Balea nijako uškodiť, ale ona uškodila tentokrát skôr mne. 

Nebudem tu zbytočne znovu rozoberať krém od Garnier..recenziu na neho si môžete prečítať TU


Ide vlastne o to, že už podľa fotky (nižšie) môžete vidieť rozdiel medzi krémom od Garnier a krémom od Balea. Krém od Garnier je naozaj aj krémom, pričom Balea, tá naopak je naozaj len čistý silikón. Aspoň podľa mňa a teda mojím laickým okom. Nie som chemička, takže nemôžem odborne posúdiť ingrediencie jednotlivých produktov...škoda, niekedy by sa mi takéto znalosti šikli :) No už na fotke môžete vidieť, že krém od Balea je priesvitný, no a ten od Garnier je hustý a biely. Po rozotrení krému od Balea som nemala vôbec pocit, že ide o denný krém, ale skôr len o nejakú bázu pod makeup. Balea krém naozaj zmatňuje a vypĺňa jemné vrásky v priebehu pár sekúnd..no v tomto prípade to asi nestačí..Dávam mu obrovské mínus za to, že som sa po ňom totálne vyhádzala!!! A to hlavne v oblasti T zóny (čelo, nos a okolie a brada). V živote, opakujem, v živote som nemala toľko vyrážok!!! Ja mám úplne bezproblémovú pleť, vyrážka sa mi spraví max. raz za pol roka, takže si viete predstaviť v akom som bola ráno po prebudení v šoku. Dokonale bez výražkovú pleť som mala opäť až po troch týždňoch! Takže za mňa Balea denný zmaťňujúci krém určite NIE!


Zato, Garnier krém môžem v pohode používať, žiadne vyrážky mi nespôsobuje, dokonca som ho aplikovala na tvár už rôznym kočkám pri večernom líčení a žiadna sa mi nesťažovala. 

Cenovo je síce Balea lacnejšia, ale nie o moc oproti Garnieru. Balea stojí okolo 7€ a Garnier 10€. Objem majú oba výrobky rovnaký, a to 30ml. Aj keď Garnier pôsobí tak, že má o niečo väčší objem, je to len optický klam, nakoľko polovica tuby obsahuje len vzduch, čo je jediné mínus pri tomto Garnier kréme. 


Záver: Ak ho chcete vyskúšať - do toho, vyskúšajte ho. Možno akurát vám nespôsobí žiadne dermatologické problémy, no aj tak opatrne s týmito silikónovými produktami! Ani Garnier nepoužívam denno-denne. Iba raz za týždeň, keď idem na nejakú akciu alebo pre fotenie na blog. Ale ak by som vám mala teda poradiť to menšie zlo - tak u mňa určite, opäť, vyhráva Garnier.

Máte tieto dva krémy odskúšané? Som hlavne zvedavá na vaše skúsenosti s krémom od Balea, či vám spôsobil rovnaké prblémy, alebo práve naopak ste s ním spokojné? Krásny zvyšok večera!


Komentáre

  1. Mé pleti tyto silikonové báze dělají celkem neplechu, což mi přijde škoda, ale pěknou pleť mám raději, takže se jim vyhýbám :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-may-2014.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Uff, takže Balea-i sa budem oblúkom vyhýbať. Aj keď báza od Garnier ma láka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som neskúšala ani jeden ani druhý, no niečo na zjemnenie pórov by sa mi zišlo teda. Neviem si predsaviť čo by ta balea narobila s mojou už aj tak dosť senzitívnou plet. A radsej to ani skúšat nebudem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak máš senzitívnu pleť, určite by som to neriskovala..a to so žiadnym z týchto silikónových krémov ;)

      Odstrániť
  4. Já jsem zkoušela Garnier Perfect Blur, ale žádné velké zázraky se nekonaly, takže jsem si jí nakonec nepořídila v plném balení.

    Monča z blogu - By-Moni

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak je jasné, že človek nevyzerá ako vyretušovaný :) Ide hlavne o to, že tieto krémy uľahčujú nanášanie makeupu a zmatňujú T zónu a vyplnia mimické vrásky v okolí očí a úst :)

      Odstrániť
  5. No nezkoušela jsem, ale mám v plánu vyzkoušet ten od Garnier, tak uvidíme :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Uz som po oboch pokukovala, ale teraz sa urcite rozhodnem pre Garnier. ;) Mozno len nejaku vzorku najprv, ale aj tak... dakujem za super objektivny nazor.

    www.danielakurkystyle.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každá pleť je iná...možno tvojej by Balea nič nespôsobila..ale načo zbytočne riskovať, nie?:) Garnier je podľa mňa tak či onak kvalitná kozmetika..oni by si niečo také nemohli dovoliť :)

      Odstrániť
  7. Já mám skoro ze všech pleťových produktů od značky Balea vyrážku, takže se jim radši snažím vyhýbat. Ten garnier vypadá super, asi budu muset vyzkoušet! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No mám taký pocit, že ani ja už na tvár Baleu skúšať po tejto skúsenosti nebudem :P

      Odstrániť
  8. ja mam cerstvu skusenost s garnierom a som vyhadzana rovnako - takze je to skor o tom co komu sadne - bohuzial je to vzdy loteria - pretoze napr. po neem maske (?) som mala neskutocne!! vyhadzanu plet,ale takmer vsetky bloggerky sa z toho sli roztrhat ake je to skvele :) takze treba skusat a skusat a najst si to co komu vyhovuje :) PS: mozno je to tym,ze moja tvar vyzera dost mlado (aj ked mam 23) ,ale okrem pocitu naozaj hladkej tvare som nespozorovala nic ine,takze to asi bude chciet starsie rocniky, ktore maju co zakryvat a vyhladzat.. inak si myslim,ze mlada baba toto zrovna na tvar nepotrebuje

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď práve..je to buď hop lebo trop :) Našťastie tú masku som ešte neskúšala :P

      Odstrániť
  9. Ja som Garnier skúšala ako vzorku najprv a odvtedy som už vyničila asi 3 tuby :D. Ale to ho používam každý deň :). Na Baleu ani len nepomyslím.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. jsem ráda, že jsem si recenzi přečetla, protože jsem o té Balee uvažovala, abych zbytečně nevyhodila peníze za Garnier. ne vždycky levné znamená lepší :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Páni a to som si tú Baleu už takmer kúpila, Garnier som mala zatiaľ len vzorku a nejako sa mi objavili vyrážky, ale neviem, či to bolo spôsobené presne tým, alebo som proste v tom čase mala len zlé obdobie, vyrážky sa mi z času na čas ešte vždy objavujú. Garnier je na pleti ale veľmi príjemný a zdá sa mi, že aj make-up držal dlhšie.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentáre! :)

Obľúbené príspevky