Moja starostlivosť o telo po opaľovaní



Krásny posledný víkendový dník vám prajem!

Včera a dnes som sa konečne po dlhšej dobe slnila a tak ma napadlo, že vytvorím článok, v ktorom vám ukážem moje momentálne najobľúbenejšie produkty po opaľovaní. Nie je nič lepšie ako sa po horúcom slnení schladiť vo vlažnej vode s voňavým sprchovacím gélom. Mojím najobľúbenejším je momentálne krémový sprchovací gél od  Dove Purely Pampering - Kokosové mlieko a kvety jazmínu. Milujem vôňu jazmínu a tento sprchovací krém je jednoducho raj na duši. Obsahuje kokosové mlieko, ktoré dodáva pokožke neskutočnú jemnosť a hebkosť. Pokožka je po sprchovaní tak jemná, že ak sa zabudnem alebo sa nestihnem natrieť krémom vôbec mi to nevadí. No a tá vôňa je jednoducho neskutočná! Tento sprchovací krém som si zamilovala hneď ako som ho zacítila! Cena je cca 4€.

TIP: Ak chcete, aby vám opálená pokožka vydržala čo najdlhšie, sprchujte sa s vlažnou vodou a s  uterákom zaobchádzajte nežne, len ho jemne prikladajte k pokožke :)



Samozrejme, že po slnení ani vlasy nie sú práve najkrajšie..sú buď spotené, namáhané slnečnými lúčmi alebo znečistené chlórom či morom. Nemusím asi písať aký veľký BOOM nastal okolo austrálskych šampónov zn. Aussie v poslednej dobe. A pritom sa predávajú v sieti DM drogerie už od marca 2013. Musím sa priznať, že doteraz som si ich nejako extra nevšimla ani ja. Ja som túto skvelú značku spoznala až tento rok na dovolenke a to vďaka mojej kamarátke, ktorá si doniesla so sebou šampón aj kondicionér. Ona mala kúpenú radu pre poškodené vlasy Miracle Moist, ktorá vonia zo všetkých asi najkrajšie! Má takú typickú tutifruti vôňu alebo ak si staršie ročníky ešte pamätajú sladké žuvačky Pedro..tak presne tak vonia aj šampón aj kondicionér z tejto rady :) Vlasy sú voňavé ešte aj na druhý deň a aj ruky po umytí voňajú ešte celkom dlho. Dokonca ak ich na chvíľku necháte v izbe tak vám ju rozvoňajú :) Ja som si v drogérii DM vybrala, ale šampón na objem Aussome Volume – pre smutné vlasy bez života, ktorý až tak brutálne sladko nevonia, ale tiež má krásnu vôňu. Tento šampón na objem s výťažkami z austrálskeho chmeľu dodáva vlasom objem a pružnosť od korienkov až po končeky. Zanechá ich po umytí krásne nadýchané (samozrejme nečakajte objem ako z reklamy, to bohužiaľ nedokáže žiadny šampón) a voňavé. A tiež veľmi dobre pení, takže stačí naniesť malé množstvo. Kondicionér som si vybrala presne z tej najvoňavejšej rady pre poškodené vlasy Miracle Moist, ktorý obsahuje austrálsky makadamiový orech. Tento kondicionér zanecháva vlasy krásne hebké a hydratované. Takže ja som s týmito dvomi produktami neskutočne spokojná :) Určite sa ešte obzriem aj po ostatných produktoch tejto značky. Cenovo sú trošku drahšie, ale tak za kvalitu si treba aj priplatiť :) Cena šampónu a kondicionéru bola tuším rovnaká a to okolo 6,50€ tuším. 

Príbeh Aussie...
"Je rok 1979. Americký vlasový mág Tor Redman navštevuje Austráliu a je ohromený neprebernou pestrosťou exotického ovocia a prastarých liečivých postupov. Zatiaľ čo sa kochá týmito domorodými potešeniami, napríklad listami eukalyptu, kôrou čerešne a, samozrejme, olejom z jojobových semien, nemôže prestať myslieť na to, aké zázraky by všetky tieto prírodné krásy mohli urobiť s lámavými vlasmi. O tridsať rokov neskôr Tomov originálny recept na ,,trojminútový zázrak“ ešte vždy robí...hotové zázraky."

TIP: Ak chcete, aby vám vlasy zostali čo najdlhšie svieže, je dôležité si ich správne umyť. Ja si ich umývam na dvakrát, pretože vlasy po prvom umytí nie sú úplne prečistené a nestihnú vstrebať výživné látky, ktoré šampón obsahuje (hovorili nám to aj na stretnutí so zn. Schwarzkopf). Vlasy by sa mali oplachovať tak dlho, ako ste si ich masírovali so šampónom a najlepšie s vlažnou vodou, pretože horúca voda len podporuje mastenie. Samozrejme kondicionér aplikujte (v prípade ak sa vám mastia vlasy) len od stredu po končenky vlasov..korienkom sa vyhýbajte.



A nakoniec veľmi dôležitá vec pre čerstvo opálenú pokožku - krém po opaľovaní. Mne prišiel tento v balíku od www.lekarenkrasa.sk na testovanie. Je to gélový krém od zn. Vichy - Capital Soleil po opaľovaní, ktorý hydratuje a zjemňuje pokožku tela a zároveň ju chráni proti dehydratácii spôsobenej každodenným pobytom na slnku. Je vhodný aj pre citlivú pleť. Najlepšie je na ňom to, že sa hneď vstrebe do pokožky, nelepí a nemastí sa a zanechá na tele osviežujúci efekt. Pokožka zostane po použití krásne rozžiarená, pružná a hydratovaná, deň odo dňa je odolnejšia a lepšie pripravená na slnečné žiarenie, hydrolipidná vrstva sa obnovuje a pokožka je znovu chránená proti vonkajším agresorom. Samozrejme sa aplikuje až na čistú osprchovanú pokožku. Vôňu má veľmi príjemnú..neviem ako ju popísať..Je taká príjemná, krémová a nevtieravá. A tiež je super, že neobsahuje žiadne parabény. Cena sa pohybuje okolo 13€ za 300 ml. A od odporúča ho aj pán vynálezca Mimoň ;) :D


Dúfam, že sa vám článok páčil a budem rada ak mi do komentárov napíšete vaše obľúbené produkty, s ktorými sa hýčkate po opaľovaní ;)
Krásny zvyšok víkendu!

Komentáre

  1. Pěkný článek, mě zase Aussie vůbec nevyhovuje. Tento mimon je super :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :))
      No hej..nie každému vyhovuje to isté :-/ Akú si mala radu?

      Odstrániť
  2. O značke Aussie som čítala už dávnejšie no vždy ma odlákala tá cena ale možno je načase ju vyskúšať. :) Ten Dove musí nádherne voňať (milujem kokosovú aj jazmínovú vôňu) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najviac je tam cítiť ten jazmín..kokos práve že vôbec..ale to mi práve vyhovuje..už som mala tento rok dosť produktov s kokosovou vôňou, takže som z neho už celkom prevoňaná :) A tá cena nie je až taká strašná..poznám aj drahšie šampóny. A tieto veľmi dobre penia, takže stačí vytlačiť naozaj málinko a tým pádom aj dlhšie vydržia :)

      Odstrániť
  3. Krásné plavky! Když jsi opálená tak v nich musíš naprosto zářit.:)
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekde na Instagrame mám aj takú fotku z dovolenky :))

      Odstrániť
  4. No ja ešte nemám žiaden obľúbený prípravok po opaľovaní, keďže toto leto som sa ešte nestihla opáliť a ani obliecť do plaviek. Inak pekný článok a dobré tipy. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To fakt? Juj..treba to čo najskôr zmeniť, lebo leto za chvíľku skončí :) A ďakujem ;)

      Odstrániť
  5. Krásny článok. Ja najradšej po opaľovaní používam klasický Panthenol, ktorý pokožku skľudní a hydratuje a taktiež predchádza jej šúpaniu :)
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Hej, Panthenol poznám..mamina mi ho raz požičala, keď som sa vyhádzala na dovolenke zo slnka..veľmi mi vtedy pomohol :)

      Odstrániť
  6. Super článok, ja si nevenujem nijakú extra starostlivosť, na vlasy kondicionér vôbec nepoužívam, pretože sa mi potom mastia vlasy. Používam teda len kondicionér vo spreji, rada by som si však zadovážila aj nejajý sprej, ktorý chráni vlasy pred slnkom, chlorom a solou. Inak Ausie používam aj ja a je fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ja na vlasy nepoužívam momentálne žiadnu ochranu, pretože potrebujem, aby vybledli :D :D

      Odstrániť
  7. Veľmi pekný článok !:) Ja po opaľovaní používam od Astrid mlieko - obsahuje aj panthenol, vitamíny, takže mne vyhovuje :) A od Aussie si musím už nejaký aspoň kondicionér zaobstarať :)) Fashion Passion by Erika

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Aussie šampóny mám veľmi rada. Vždy ich kupujem keď je na ne v DM nejaká akcia, že sa dá vytlačiť zľavový kupón, lebo inak sa mi ich cena zdá dosť vysoká.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. plavky som uz obdivovala na insta, maju skvelu farbu... krasne vlasy mas a poriadne dlhe :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentáre! :)

Obľúbené príspevky