Romantické modrobiele mestečko Sidi Bou Said



Krásnu, aj keď sychravú, sobotu prajem!:)

Na dnes som mala, tu na blogu, úplne iné plány, ale počasie mi ich samozrejme pokazilo (mala by som si začať zvykať)...chcela som konečne spraviť nejakú recenziu na dekoratívku, keďže sa mi jej celkom dosť nazbieralo, ale aspoň, že mám v zálohe ešte veľa fotografií z Tuniska :) A možno v takomto sychravom počasí aj dobre padnú slnečné fotky plné pozitívnej nálady, nie? :)

V dnešnom článku by som Vás chcela bližšie zoznámiť s nádherným romantickým mestečkom Sidi Bou Said, ktoré je postavené v andalúzskom štýle a modrobielej farbe, dosť často mýlené s gréckym mestečkom Santorini, ktoré je tiež modrobiele. Názov Sidi Bou Said dostalo podľa mena svetca Sidi Bou Saida, ktorý tu v 13. storočí zomrel. Toto malebné mestečko leží vysoko nad tuniskou zátokou, vzdialené 19 km od centra hlavného mesta Tunis. Nachádza sa tu aj kaviareň Cafe des Nattes, kde sa najskôr stretávali slávny maliari a básnici zo všetkých kútov sveta. Staršie ročníky môžu podľa úzkych a strmých uličiek spoznať, že sa tu natáčal film Angelika a sultán :) Dokonca stavanie domov v iných farbách tu je zakázané. 

Tento výlet do Sidi Bou Said bol súčasťou poznávacieho zájazdu do hlavného mesta Tunis. Ešte pred ním sme boli navštíviť starodávnu časť mesta Kartágo, o ktorej tiež spravím samostatný článok, napr. keď bude opäť sychravé počasie ;) Na celý rozchod sme mali necelú hodinu, čo ma neskutočne rozčúlilo! Pretože len kým sme sa vyšplhali hore kopcom k zátoke prešla štvrťhodinka. Takže všetko bolo fotené narýchlo a na kávu do slávnej kaviarne sme už vôbec nemali čas. Suveníry boli našťastie po celej pešej zóne, takže sme aspoň stihli nakúpiť veľmi veľa krásnych vecičiek :) Počasie bolo samozrejme veľmi horúce, teplomer ukazoval na priamom slnku až 42°C! Z fotiek sa možno budete čudovať, prečo som mala dlhé rukávy...za tých pár dní čo som bola v Tunisku som prišla na to, že je oveľa lepšie mať v takýchto horúcich dňoch zahalené telo, pretože sa mi nepotil chrbát a nelepili sa mi na neho vlasy a celkovo som sa tak veľmi nepotila. A dlhú sukňu som mala samozrejme kvôli domácim občanom, ktorí pre kraťasy nemajú veľmi pochopenie :) Škoda, že som nenašla nejakú tmavomodrú sukňu, skvelo by som zapadla do architektúry mesta :D

Dúfam, že sa vám budú fotky páčiť a možno vás to inšpiruje na budúcoročnú dovolenku :)

Outfit: top, sukňa - New Yorker//kabelka - F&F//sandále - Baťa//okuliare - House

Komentáre

  1. Fotky sú nádherné a video tiež......si veľmi chutne oblečená Marianka......:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :D Aj domáci hovorili :D Podľa nich som bola Shakira, Šarapovová a Angelina Jolie a Dodko Brad Pitt :D :D

      Odstrániť
  2. Moc ti to samozřejmě sluší a do Sidi Bou Said bych se ráda taktéž podívala (i když jsem spíš na ty severské země) a mimochodem dneska tu angeliku dokonce i dávají v tv :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha..sranda :D Ja som ju ešte nevidela, ale raz som videla kúštik z filmu a celkom ma zaujal, tak si možno cez zimu, keď sa budem nudiť, pozriem všetky časti :) Ja som tiež nebola veľmi na tieto africké mestá..ale rozhodne majú niečo do seba :) Ako stačí mi ísť do každého mesta raz v živote, ale som rada, že som tu bola :)

      Odstrániť
  3. NÁDHERNÉ fotky a ten Tvůj outfit je naprosto dokonalej!
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne fotky, ale mňa najviac zaujala kabelka. Odkiaľ? Poraď. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tam to muselo byť úúúžasné! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentáre! :)

Obľúbené príspevky