London | Photos & Video

Ahojte!
Keďže ešte stále ležím doma s chrípkou, rozhodla som sa, že tento čas využijem na tvorbu videa a článku o tom, čo treba vidieť v Londýne, nejaké tipy a rady, ktoré vám môžu pomôcť v prípade, že sa tam tiež chystáte :) My sme išli cez leteckú spoločnosť Ryanair s ktorou nás vyšla letenka (už aj spiatočná) na 40 eur na letisko Stansted. Odtiaľ sme sa presunuli airbusom za cca 20 eur (už aj spiatočná cesta). Ubytko sme si našli cez booking.com v hostely Generator, kde nás jedna noc vyšla 25€. Ak by ste hľadali niečo moderné a mladistvé, tak vám tento hostel môžem len vrelo odporučiť. Personál bol veľmi milý, ubytovanie bolo čisté a moderné, hostel má aj vlastnú reštiku, kinosálu, disko bar a veľmi dôležitá vec - má veľmi dobrú wifi :D My sme tu boli ubytovaní na dve noci, no v Londýne sme boli celkovo 4 noci, no dve z toho sme vždy prespali na letisku, pretože nám lety vychádzali tak, že sa nám proste neoplatilo na tých pár hodín platiť ďalšie ubytko. 


Prvý deň sme mali, čo sa týka kondičky, najnáročnejší, pretože sme boli v centre Londýna už od nejakej 6 ráno. Inak tu sa posúva čas o hodinu späť, čo asi už dávno viete, ale kto nie, tak aby ste vedeli :D A Check-In sme mali až o druhej, takže 8 hodín sme behali po Londýne aj s príručnou batožinou, čo by bolo celkom fajn, keby že mám ruksak ako ostatní a nie batoh cez rameno + kabelku :D Asi budem musieť do budúcnosti, do nejakého zainvestovať :P Pobehali sme breh Temži od Tower Bridge až po Big Ben, dokonca sme stihli slávnu výmenu stráží v Buckinghamskom paláci, prešli sme sa po St. James’s Parku, kde je naozaj nádherná príroda a veľmi veľa krásnych vtákov a tie najroztomilejšie veveričky, aké som kedy videla ♥:) Ubytko sme mali celkom blízko k Piccadilly Circus, čo je jedno z najexponovanejších miest v Londýne, ktoré susedí s hlavnými nákupnými a zábavnými centrami. Má exkluzívnu pozíciu v srdci West End-u a status jednej z najrušnejších dopravných križovatiek. Preslávilo sa hlavne vďaka neónovým reklamám, ktoré vám hneď udrú do očí :) Neďaleko sa nachádza aj čínska štvrť, v ktorej nájdete milión čínskych reštaurácií a aj obchod s čisto čínskymi výrobkami (majú brutálne krásne ovocie a zeleninu, nie ako u nás v Tescu :D). Bufety priamo v centre nenájdete, všade sú reštiky, ktoré si účtujú ešte 15% navyše za sedenie. Tak sa potom nečudujte, keď budete mať na účte vyššiu cenu, ako bola napísaná na meničku :) Big Ben je naozaj ,,big" :D a Tower Bridge ma totálne uchvátil! Keďže neišla žiadna veľká loď, nevideli sme ho otvárať, ale aj tak ma svojou dokonalosťou úplne dostal a to hlavne v noci! ♥

  
Najčastejší a najrýchlejší spôsob dopravy po Londýne je samozrejme metro, ktoré má neskutočne veľa spojov, takže sa s ním dostanete naozaj úplne všade. Má len jednu nevýhodu a to tú, že je dosť drahé. Síce sme si vybavili Oyster kartu za 5 libier, ktorú si dobíjate podľa potreby, ale aj tak sme na dopravu minuli celkom dosť. Po Londýne sme behali vlastne 3 celé dni a keď som si to tak spätne spočítala, tak som na metro minula cca 30 eur. Tak si predstavte, keby že tu žijete, koľko by ste ročne minuli na dopravu...no proste strašne veľa. Mne sa bohužiaľ karta v posledný deň pokazila, vraj niečo s magnetom, takže som ju nemohla vrátiť. Za jej vrátenie by som dostala naspäť 5 libier, tak som si ju nechala aspoň na pamiatku :) Taktiež sme si nemohli nechať ujsť jazdu so slávnym červeným double decker busom, ktorý sa platil tiež s touto oyster kartou a bol dokonca o dosť lacnejší ako metro, len tie spoje sa hľadali ťažšie.


Pamiatky ako Tower Bridge, Big Ben, London Eye..atď sme vnútri nenavštívili, nakoľko všade bolo dosť predražené vstupné. Ani som už nedúfala, že uvidím Londýn z výšky, keď z jasného neba mi prišla skvelá ponuka od jednej mojej followerky na instagrame, či nechceme ísť pozrieť do Shell centra (veľká, teraz už sivá, kedysi biela, budova hneď za London Eye), kde pracuje jej manžel a že ten nás môže zobrať hore na výhľadňu, čo bolo naozaj super! Týmto sa chcem ešte raz poďakovať Evke, že na mňa myslela a vybavila nám skvelý výhľad na Londýn, kde sme mali aj pravý anglický čaj s mliekom! ♥:) Inak bol to historicky prvý mrakodrap v Európe :) London Eye je naozaj obrovský a točil sa veľmi pomaly, aby ste si stihli všetko poriadne vychutnať :)


Taktiež bolo úžasné vidieť toľko mrakodrapov pokope! Fakt pecka..úplne som bola z toho paf, tak si neviem predstaviť čo by som robila v takom New Yorku :D Navštívili sme aj nejaké tie múzeá a Greenwichský poludník, resp. nultý poludník alebo základný poludník Zeme. Je to zemský poludník prechádzajúci hvezdárňou v Greenwichi. Od tohto poludníka sa počítajú zemepisné dĺžky, a to kladne východne od neho a záporne západne od neho. Základný poludník je aj základom na určovanie jednotného času platného pre celú Zem (svetový čas), nech žije wikipedia :D Mala som aj natočené, ako ho prekračujem, ale ako som už na blogu písala...všetky moje videá z digitálneho foťáku (zrkadlovka niečo zachránila) sú preč vďaka pamäťovej karte Kingston, ktorú si už nikdy nekúpim! :( Ale našťastie ma zachránila moja budúca švagrinka, ktorá tiež sem tam niečo natočila, a tak som jej pár videí čmajzla :) Múzeá boli očarujúce, ako tie z amerických filmov, no mali sme na ne málinko času, tak dúfam, že nabudúce si vyčlením čisto jeden deň len na ne :)

Poludník :)

Inak dosť ma prekvapilo koľko ,,zelene" sa v Londýne nachádza. Nevedela som, že v Londýne je toľko parkov..celkovo je ich až 8, no my sme mali čas len na dva..a to St. James’s Park a Hyde Park. V obidvoch je nádherná príroda a ešte krajšie zvieratká! Nad veveričkami sa tu už nebudem rozplávať, nad nimi som sa rozplývala v predchádzajúcom článku :)


Taktiež sme si nemohli nechať ujsť nástupište 9| 3/4 z Harryho Pottera, kde sme si spravili fakt super fotky. Na fotenie nám požičali šál a fotil nás tam aj fotograf, od ktorého sme si mohli potom kúpiť vytlačenú fotku, ale tá stála tuším 13 libier, tak som sa na to vykašľala. Nachádza sa tu aj obchod so suvenírmi HP, ktoré sú tiež ale podľa mňa predražené, takže som odišla zase naprázdno :D Inak ak ste milovníkmi tejto rozprávky, resp. filmu, tak po Londýne chodí autobus, ktorý vyváža turistov po miestach, kde sa tento film natáčal, super nie? :)


Ešte teraz ma bolia nohy, keď vidím ten krokomer :D

O fotky, ktoré nie sú označené mojou stránkou fotil šikovný kamarát Peter, ktorý je profesionálny fotograf: https://photomedia.sk/

No a to je asi všetko :)  Inak odporúčam ísť do Londýna takto v marci, pretože tu nebolo toľko turistov ako v lete, takže sa tam dalo celkom hýbať :) Ak ma niečo ešte dodatočne napadne, určite to sem doplním alebo ak máte nejaké otázky, kľudne sa pýtajte :)
Užite si video!
(prepnite si to do HD)


Komentáre

  1. Wau, nádherné fotky :) normálne som sa cítila, akoby som bola opäť v Londýne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miluju Tower Bridge:) Super fotky, obzvlášť na nádraží:))

    OdpovedaťOdstrániť

  3. Moc Ti děkuji za tuhle nádheru! Skoro jako bych si užila L. s váma! :D Boží fotky! Ta nástupiště devět a 3/4 je prostě <3 ! ... Jdu si pustit Harryho... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. úžasné fotky, aký máte foťáčik? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fuu..ťažká otázka :D kamarát mal nejaký Canon, ale taký drahší, lebo on fotí aj profesionálne, ja mám svoju už starú rárohu Nikon D5000 :D A priateľ mal Nikon D90 :)

      Odstrániť
  5. Božemôj, krásny príspevok!! Úplne som sa v myšlienkach transportovala:D Skvelé fotky, to ubytko ste mali ozaj super... Ja mám na výlet do Londýna veľmi pekné spomienky, a práve vďaka tomuto príspevku sa mi mnohé z nich obnovili... Skoré uzdravenie Ti prajem:) **DAY by DAY**

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Prekrásne fotky.....cez tie zábery som si to mesto zamilovala.......:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pořádná nálož překrásných fotek! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nádherné fotky, je vidět, že sis to tam užila a že je tam moc krásně :)

    Zaměřeno na: Benefit + Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nádhera :) Už abych se tam zase vrátila :)
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. jee úplně si mi připomněla můj výlet do Londýna a ty harry potterovské fotky jsou pecka :D
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Nádhera, fakt úplně krásný fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Som velmi rada, ze ste si uzili Londyn aj "z vysky" isto to nebolo oko (ja som na nom este vobec nebola :-D) ale aspon nieco...a anglicky caj chutil? Som tu iz 7rokov a este ani raz som ho neskusala :-D inak s tym cestovanim mas pravdu, velmi predrazene, castokrat metro meska a nechodi 24 :-( NY je oproti tomuto ovela lacnejsi ....no dufam, ked si spravite nabuduce navstevu, tak sa stretneme na kavicku aspon...musite prist pozriet do Canary Wharf, tam je moja zakladna :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To fakt si ešte nemala anglický čaj? :D Ja som sa čudovala, že mi chutil :D:D Ale zostanem pri našom klasickom slovenskom - čaj+med :D Jasné, hneď ako sa dozviem, že pôjdeme opäť do Londýna ťa kontaktujem ;)

      Odstrániť
    2. Nemal, nemala :-) normalne sa ho bojim a to kolegovia kazdy den minimalne 3-4 salky vypiju...radsej zeleny alebo kavu ...inak pozeram Camden Town ste nestihli, co :-( to je must see v Londyne, myslim ze by sa vam tam pacilo, dalsi dovod najst letenky za super ceny :-) a hura znova do Londyna :-)

      Odstrániť
    3. Veľa vecí sme nepostíhali, čo ma dosť mrzí..dokonca ani Victoria´s Secret som nestihla čo som strašne chcela :( Ale tak hádam, že sa tam čo najskôr znovu vrátim :)

      Odstrániť
    4. No viem si predstavit, ako ste sa nahanali, aby ste aspon tie najdolezitejsie pamiatky navstvili :-) ale tak dovod vratit sa spat :-) VS, Camden, mozno muzeum voskovych figurin ;-) inak ak by ste mali nabodou Ostravu blizsie, z tade su tiez super lety sem-tam...a hlavne lepsie casy ako BA

      Odstrániť
  13. No teda, tými fotkami si ma úplne navnadila! V Londýne som ešte nebola a ani ma veľmi nelákal, ale práve teraz sa všetko zmenilo :D A krásne dynamicky spracované video!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Absolútne BOŽIE fotky a aj popis. :) Pamatám si, keď som bola v Londýne po prvýkrát... Iba som si hovorila, že tam som sa mala narodiť a že sa Bocian určite pomýlil... :)

    www.danielakurkystyle.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to si hovorím vždy keď vypadnem zo Slovenska :D Ale Londýn bol zatiaľ TOP ♥

      Odstrániť
  15. Krásne fotky :) dúfam, že aj ja raz Londýn navštívim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Boží fotky, Londýn jsem si zamilovala i já :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Krásné fotky:) Byla jsem na spoustě místech jako ty a zaplavila mě úplná nostalgie...:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
  18. no páni! pořádně jste se naběhali :) měli jste opravdu moc pěkné ubytování a ty fotky jsou prostě úžasné!

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Nadherne fotky. Ked vidim Londyn takto zdokumetovany, som este radsej ze tam mam moznost zit.


    http://theshortiesfashion.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Krásne fotky a úžasná kvalita :) Môžem sa spýtat s čím robíš tie fotky? :D
    http://myeslifestyle.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentáre! :)

Obľúbené príspevky