Tip pre (ne)kávičkárov :)

Ahojte!
Dnes tu mám pre kávičkárov skvelý tip na perfektnú domácu penu do kávy, latte alebo cappuccina☺Ak kávu nepijete, kľudne čítajte ďalej, pretože tento šikovný prístroj - Elektrický speňovač a ohrievač mlieka dokáže aj iné veci ☺ Vždy som v kaviarni obdivovala tú krásnu nadýchanú penu, ktorá ulahodí nie len jazýčku, ale aj očiam a teraz si ju môžeme všetci doma vytvoriť kedy sa nám zachce☺Najlepšie na tom je, že to bol priateľov nápad kúpiť rodičom na Vianoce tento šikovný stroj a pritom on kávu vôbec nepije :D Ale ako som už vyššie písala, tento šikovný stroj okrem peny dokáže aj iné veci. Tento speňovač obsahuje totiž až dva nadstavce - jeden na šľahanie a druhý na ohrev. Preto ak ľúbite teplé mlieko, alebo kakao, ale nechce sa vám mlieko zohrievať v hrnci, v tomto šikovnom stroji ho máte za minútku zohriate.  No a s druhým nadstavcom si vyšľaháte bohatú penu napr. aj na palacinky alebo nejaký dezert. Odporúčam si kúpiť originál mlieko do cappuccina (ja som našla v Tescu Tatra mlieko), pretože s obyčajným nedocielite takú hustú penu. Speňovač sa zapína úplne jednoducho..disponuje 2-funkčným prepínačom - buď na teplú alebo studenú penu (frappé), ktorý počas šľahania svieti a keď začne blikať, môžete odňať podstavec (ako u kanvici) a vyliať penu do pohára. Jeho čistenie je tiež úplne jednoduché a rýchle..stačí ho len opláchnuť vodou. Doteraz sme si robili vždy Dolce Gusto, ale tie náplne nie sú najlacnejšie, takže ak pijete kávu niekoľkokrát denne ,určite vás táto vecička príde oveľa lacnejšie -  stojí cca 30€. Ak ste rozmýšľali nad nejakým šikovným darčekom, tak toto podľa mňa poteší každého kávičkára alebo milovníka kakaa :D Ja sa už neviem dočkať ako si s ním spravím v lete ľadovú kávu s penou a karamelom ☺ Dúfam, že vám môj tip možno pomohol a našli ste čo ste už dlhšie hľadali alebo potešíte niekoho vo svojom okolí ;) Krásny zvyšok dňa! ♥

..šablónu na srdiečko si môžete rýchlo a jednoducho vyrobiť aj doma..stačí vám papier (najlepšie tvrdší), preložiť ho na polovicu a vystrihnúť si na okraji tvar srdca (polovicu)..keď ho potom otvoríte vznikne vám krásne srdiečko cez ktoré potom nasypete škoricu ☺

Komentáre

  1. Skvelý tip:) ja kávu už veľmi nepijem, ale takúto by som si veru dala! A ten typ s tým srdiečkom na vrchu vyskúšam:)
    Pozývam ťa na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miuska, odporucam mlieko Barista od Rajo :-) to je priamo na capko, pouziva sa v kaviarnach :-) myslim, ze je k zohnaniu v tescu alebo v takych vacsich obchodoch :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásný třpytivý hrneček! Já bych si udělala jen opravdovou kávu <3

    www.ketyland.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Šikovný stroj. Pěna se dá ale klidně udělat ze smetany min. 30% a normálně ji tyčovým mixérem mixujeme tak dlouho dokavad nezhoustne. Kávové nápoje s pěnou miluji.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mám doma Dolce Gusto i Cafissimo ale aj tak kávičku nepijem, možno tak raz za mesiac :-)
    Robíš krásne fotky <3

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tieto nahrievacie speňovače som už toľkokrát držala v ruke, že si jeden kúpim, lebo kávu pijem v každej podobe (od espressa až po latté macchiatto), ale doteraz žiaden nevlastním. Penu (i na frappé) si robím takým tým malým speňovačom (Ikea), s ktorým si vystačím, no aj tak viem, že raz si tento nahrievací zázračný speňovač určite zadovážim ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem za skvelý tip na darček pre môjho priateľa-kávičkára :-) .. robíme si kávu na jeho Dolce Guste ale toto by bolo fajn na jeho milované frappe a cappuccina. Narodky sa blížia, tak sa idem na to pozrieť :-)

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentáre! :)

Obľúbené príspevky